• Maastrichtersteenweg 224, 3700 Tongeren
  • Ma - Za 8.00 - 18.00

Hypermetropie (Verziendheid)

Verziendheid (Hypermetropie) behandelen bij Optiek Eva

Hypermetropie, ook wel verziendheid genoemd, is een veelvoorkomende visuele aandoening waarbij mensen objecten die dichtbij zijn wazig zien, terwijl objecten op afstand relatief scherper lijken. Deze refractieafwijking treedt op wanneer het oog te kort is in verhouding tot de brekingskracht van het hoornvlies en de lens, waardoor lichtstralen achter het netvlies samenkomen in plaats van er direct op.

Dit maakt het moeilijk om voorwerpen van dichtbij duidelijk te focussen, wat vooral merkbaar is bij lezen of ander detailwerk. Verziendheid kan op elke leeftijd voorkomen en varieert van mild tot ernstig. Het kan gecorrigeerd worden met brillen of contactlenzen die een convergerende werking hebben, en in sommige gevallen met refractieve chirurgie.

Naarmate men ouder wordt, kan hypermetropie zich verder ontwikkelen, wat de noodzaak voor aangepaste visuele correctie onderstreept.

Contacteer steeds eerst uw oogarts bij problemen. 

Symptomen

Kenmerkende symptomen van verziendheid zijn:

  • Wazig zicht op korte afstanden
  • Vermoeidheid of hoofdpijn na langdurige activiteiten zoals lezen
  • De noodzaak om objecten verder weg te houden om ze duidelijker te zien

Behandelingen bij Optiek Eva

Optiek Eva biedt verschillende oplossingen voor hypermetropie:

  • Brillen: Wij hebben een ruime keuze aan monturen die speciaal ontworpen zijn om verziendheid te corrigeren.
  • Contactlenzen: Voor degenen die een onzichtbare correctie prefereren, zijn contactlenzen een ideale keuze.
  • Deskundig advies: Ons team biedt gepersonaliseerd advies om ervoor te zorgen dat u de beste optie voor uw behoeften kiest.

Als u problemen ondervindt met het zien van dichtbij, laat Optiek Eva in Tongeren u helpen. Onze deskundigen staan klaar om u te voorzien van hoogwaardige zichtoplossingen. Bezoek onze website of onze winkel voor een professionele oogmeting en advies.