• Maastrichtersteenweg 224, 3700 Tongeren
  • Ma - Za 8.00 - 18.00

Presbyopie

Presbyopie: Uw zichtoplossingen bij Optiek Eva in Tongeren

Presbyopie, ook bekend als ouderdomsverziendheid, is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces van het oog, dat meestal begint rond de leeftijd van 40 jaar. Het wordt gekenmerkt door een verminderd vermogen om van dichtbij scherp te zien, wat het lezen van kleine tekst of het uitvoeren van taken op korte afstand moeilijk maakt. Deze aandoening ontstaat doordat de lens in het oog haar elasticiteit verliest, waardoor het moeilijker wordt om zich aan te passen en te focussen op nabije objecten. Het is een universeel fenomeen dat iedereen uiteindelijk treft, ongeacht eerdere visuele scherpte.

De meest gangbare correctiemethoden voor presbyopie zijn leesbrillen, bifocale of multifocale brillen, en contactlenzen die ontworpen zijn om het gezichtsvermogen op verschillende afstanden te ondersteunen. Daarnaast zijn er chirurgische opties beschikbaar, zoals lensimplantaties of laserprocedures, die de afhankelijkheid van correctieve lenzen kunnen verminderen.

Vroegtijdige herkenning en behandeling zijn essentieel om de kwaliteit van leven te behouden en dagelijkse taken comfortabel uit te kunnen voeren.

Symptomen

Enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Moeite met lezen van kleine tekst
  • De behoefte om tekst verder weg te houden om deze scherper te zien
  • Oogvermoeidheid bij het doen van nauwkeurig werk

Behandelingen bij Optiek Eva

Optiek Eva biedt verscheidene opties, bespreek altijd eerst met uw oogarts:

  • Leesbrillen: Speciaal ontworpen voor taken van dichtbij.
  • Multifocale Brillen: Deze brillen hebben verschillende zones voor zicht op verschillende afstanden.
  • Contactlenzen: Multifocale contactlenzen zijn ook een optie voor mensen die geen bril willen dragen.

Heeft u moeite met lezen of kleine details zien? Bezoek Optiek Eva in Tongeren voor een professionele beoordeling en de beste oplossingen voor uw zichtbehoeften. We helpen u graag om uw dagelijkse visuele taken comfortabeler te maken.